Reakcija inicijative na prisutnost zabranjenog pesticida

10.12.2023. Vijesti 0

Reakcija inicijative na prisutnost zabranjenog pesticida

Nakon vijesti da je klorpirifos pronađen u mandarinama iz Hrvatske, inicijativa Zdrava budućnost djece pripremila je reakciju povodom iste.

Iako je ova tvar od travnja 2020. godine zabranjena u EU, stvarnost s kojom se suočavamo nije tako jednostavna. Klorpirifos nije samo statistika ili udaljena prijetnja. On je sada tu, među nama. Prodiranje u naše tlo i voće postavlja ozbiljna pitanja o sigurnosti hrane koju konzumiramo svakodnevno. Naša reakcija mora biti energična i konkretna jer ova situacija utječe na nas, naše obitelji i prije svega, naše najmlađe.

Dokazani štetni učinci klorpirifosa na dječji razvoj su alarmantni i od toga ne bježi ni struka ni znanost, a ni zakoni.

Naša dužnost je reagirati i poduzeti korake kako bismo zaštitili našu djecu od ozbiljnih posljedica. Ovi otrovi nisu samo “nešto što je negdje daleko”. Oni su među nama, prijeteći zdravlju naše djece.

Sada, više nego ikad, moramo se udružiti kako bismo stvorili svijest o ovom izazovu. Pozivamo vas da podijelite ovu informaciju, potičete dijalog, te podržite inicijative koje će osigurati da naša djeca odrastaju u sigurnom i zdravom okruženju.

Zahvaljujemo vam na podršci. Ovo je zajednička borba za bolju budućnost naše djece i tražimo odgovornost svakoga tko ju na ovaj ili bilo koji način ugrožava.


Pratite nas na društvenim mrežama!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *