Predstavljanje inicijative u Osijeku – pridružite se!

13.02.2024. Vijesti 0

Predstavljanje inicijative u Osijeku – pridružite se!

Inicijativa Zdrava budućnost djece uskoro će se predstaviti u Osijeku na istoimenoj konferenciji 19. veljače u 2024. u Osijeku. Cilj konferencije Zdrava budućnost djece je okupiti predstavnike vlasti, prehrambene industrije te stručnjake iz područja odgoja i obrazovanja te zdravstva kako bi se ukazalo na štetnost zabranjenog pesticida klorpirifosa u poljoprivredi, ali i na dječji razvoj. Središnji dio programa konferencije je okrugli stol “Zdrava budućnost bez klorpirifosa” s predstavnicima inicijative, stručnjacima iz područje poljoprivrede i nutricionizma te dječjeg razvoja.

Na njemu su sudjelovanje potvrdili predstavnici osječkog Doma Zdravlja, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, inicijative Okreni žlicu te Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Zašto inicijativa postoji?
Inicijativa Zdrava budućnost djece nastala je kao reakcija Centra za nestalu i zlostavljanu djecu na pojavu zabranjenog pesticida klorpirifosa na području Republike Hrvatske tijekom studenog 2023. godine.

Okupljamo stručnjake iz područja odgoja i obrazovanja, nutricionizma, agrobiotehnike i drugih relevantnih disciplina s ciljem ukazivanja na ovaj ozbiljan problem i stvaranja okruženja za zdravu budućnost djece. Ona je naša odgovornost i prioritet.

Naša misija je jasna i određena: podići svijest o ozbiljnoj prijetnji koju predstavlja prisutnost klorpirifosa, s posebnim naglaskom na hranu koju konzumiraju naša djeca. Iako je klorpirifos zabranjen u travnju 2020. godine na području cijele EU, on i dalje čini nepoželjnog gosta u našem okruženju.

Konferencija je namijenjena stručnjacima, predstavnicima vlasti i industrije te zdravstva. Prijave su dostupne putem obrasca na dnu vijesti.

Predstavljanje inicijative Zdrava budućnost djece 

Datum i vrijeme: 19.2.2024. u 11:30
Mjesto: Hotel Osijek, Šamačka 4
Prijave: Moguće su putem obrasca na linku

Sudjelovanje je besplatno. Broj sudionika je ograničen.


Pratite nas na društvenim mrežama!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *